Adreswijziging afgifte monsters / pakjes: Tartustraat 1 B (i.p.v. Keulenstraat 19a)

Praktijk-sneltest voor Aspergillus

Naast dat Aspergillus fumigatus ernstige mycotoxinen produceert, is het een teken dat er iets rond het voederen niet goed loopt.
Het rantsoen kan d.m.v. een Aspergillus-test worden geoptimaliseerd, waar na 7-10 dagen het resultaat opnieuw kan worden gemeten (in de feces) met de praktijk-sneltest.
Ook kan door deze praktijksneltest worden geselecteerd  welk voeder bijdraagt aan de Aspergillus besmetting, dit nadat het voergootmengsel in ons lab is geanalyseerd en er een relevante hoeveelheid Aspergillus fumigatus is aangetoond.

Koch - Eurolab legt momenteel de laatste hand aan een sneltest die buiten laboratoriumomstandigheden kan worden gebruikt. Deze simpele "farmtest" laat binnen 1-2 dagen zien of er in een monster al of geen besmetting is.
Ook wordt er een indicatie gegeven over de mate van aanwezigheid. De test is bedoeld voor fecesmonsters, maar zal ook kunnen worden ingezet voor meting van Aspergillus fumigatus in sommige voeders.
 
voordelen zijn:
- goedkope test (verpakking met ca. 5 testers)
- eenvoudig uitvoerbaar (kleurreactie)
- snelle uitslag
- opsturen monsters niet noodzakelijk

mogelijkheden:
- de praktijksneltest op fecesmonster uitvoeren, waarna pas besloten wordt om uitvoeriger analyse in het lab naar de oorzaken te starten (uitgebreide voergoot analyse op mycotoxinen problematiek).
- na een in het lab aangetoonde relevante besmetting in een (gemengd) voergoot monster, kan men zelf bepalen welk voeder hiervoor verantwoordelijk is (want Aspergillus is met het oog slecht waar te nemen).

nadelen:
- analyse beperkt zich tot Aspergillus fumigatus (er wordt ook aan andere 'toxinen' praktijktests door ons gewerkt).
- er dient apart advies te worden ingewonnen (vandaar dat wij overwegen hoofdzakelijk via adviseurs te gaan werken).

Indien u geïnteresseerd bent om van ons te horen zodra deze test beschikbaar is, en welke adviseurs met deze test werken, dan kunt u zich inschrijven hier voor onze nieuwsbrief. 

Laatst gewijzigd: 21/02/2018
Koch - Eurolab
Postbus 21
7400 AA DEVENTER
0570-502010
info@eurolab.nl
Sitemap
Contactformulier
© Copyright 1997-2018, Koch - Eurolab